شنبه, ۲۴ شهریور , ۱۴۰۳ - 2024 September 14
كدخبر: 3229 تاريخ : ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۷ بازديد: 436 بازدید نسخه چاپي ارسال به دوستان

کرمانشاه زیستگاه یک چهارم گونه های پستاندار کشور پلنگ هنوز در کرمانشاه زیست می کند

به گزارش ایسنامنطقه کرمانشاه، در حدود ۳۰ تا ۴۰ گونه پستاندار از ۱۶۰ گونه پستاندار که در ایران زیست می کنند در استان کرمانشاه به سر می برند و این به علت وجود کوههای زاگرس و تپه های شرقی در غرب آن و همچنین وجود جنگلهای بلوط است که موجب شده این استان به زیستگاه امن و مناسبی برای زیست انواع پستانداران مبدل گردد.

پروفسور نصراله رستگار پویانی، عضو هیات علمی دانشگاه رازی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص پستانداران بومی در استان کرمانشاه اظهار داشت: گونه های بومی که فقط متعلق به استان کرمانشاه باشد در استان نداریم اما گونه های با اهمیتی در این استان زیست می کنند که در حال حاضر در حال انقراض هستند که می توان از این گونه ها به شوکا اشاره کرد که کوچکترین گوزن ایران می باشد.

وی افزود: شوکا در ناحیه بوزین مرخیل که در غرب استان کرمانشاه و نزدیک به مرز عراق می باشد در جنگلهای بلوط زندگی می کند که مشاهده این پستاندار بسیار مشکل است زیرا در روز از دیده ها پنهان می شود و شبها فعالیت می کند.

رستگار پویانی در ادامه گفت: تلاشهای بسیاری در استان صورت گرفت تا بتوانند گوزن زرد را به کرمانشاه بازگردانند، اما با وجود تلاشهایی که صورت گرفت این امر محقق نشد زیرا تعدادی را که در سال ۶۸ به استان وارد کردن بر اثر شکار، حمله حیوانات وحشی و بیماری از بین رفته است.

وی در خصوص وجود پستانداران بزرگ در استان کرمانشاه گفت: از جمله پستانداران بزرگی که در استان کرمانشاه به سر می برد می توان خرس قهوه ای را نام برد که به علت کمیابی و مشکلاتی که در مطالعه آن وجود دارد تاکنون مطالعه خاصی روی آن صورت نگرفه است و در حال حاضر به سمت شکار و تخریب زیستگاه آن جمعیت این پستاندار بزرگ در حال انقراض می باشد.

رستگار پویانی افزود: از پستاندارن دیگری که در استان وجود دارند می توان به گراز یا خوک وحشی اشاره کرد که نسبت به سایر پستانداران جمعیت فراوان تری دارد و در جنگلهای بلوط به صورت خانوادگی زندگی می کند و عمدتا به محصولات کشاورزی آسیب می زند.

وی در ادامه گفت: شغال، روباه معمولی، گربه وحشی، سیاه گوش و گرگ در استان کرمانشاه زیست می کنند که جمعیت گرگ به علت شکار این حیوان توسط روستائیان به شدت کاهش پیدا کرده است.

رستگار پویانی افزود: از جونده هایی که در استان وجود دارند می توان جوجه تیغی یا تشی را نام برد که حیوان شب گردی است. همچنین خرگوش ها و انواع مختلف موشها در این استان زیست می کنند.

وی در ادامه گفت: گونه های مختلف خفاش در استان زیست می کند که حشره خوار یا میوه خوار هستند.

رستگار پویانی افزود: در استان کرمانشاه قوچ و میش که در تپه ها و دامنه ها زیست می کنند و کل و بز که در ارتفاعات هستند و همچنین آهو در دشت های این استان زیست می کنند که جمعیت همگی این پستانداران رو به کاهش است.

وی در رابطه با وجود پلنگ در استان اظهار داشت: پلنگ در زمان گذشته در استان وجود داشته است اما در حال حاضر گزارش موثقی مبنی بر اینکه در استان کرمانشاه پلنگ وجود داشته باشد دریافت نشده اما عده ای معتقدند که این پستاندار هنوز در کرمانشاه زیست می کند.

رستگار پویانی علت کاهش جمعیت بسیاری از پستانداران استان را تخریب زیستگاه آنها و دخالت های انسان دانست و افزود: اگر بتوانیم زیستگاه مناسب، امنیت و شرایط طبیعی را برای پستانداران موجود در استان فراهم کنیم شاهد رشد جمعیت انواع پستانداران در استان خواهیم بود.

گفتنی است؛ سرویس علمی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در نظر دارد که در گزارشهای بعدی خود در گفت و گو با پروفسور رستگار پویانی با استناد به کتاب پستانداران ایران نوشته هوشنگ ضیایی به معرفی گونه های پستاندار موجود در استان کرمانشاه بپردازد.

در زمينه‌ي انتشار نظرات مخاطبان رعايت چند مورد ضروري است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسي تايپ کنيد.
  • «جمعیت همبستگی زاگرس» مجاز به ويرايش ادبي نظرات مخاطبان است.
  • جمعیت همبستگی زاگرس از انتشار نظراتي که حاوي مطالب کذب، توهين يا بي‌احترامي به اشخاص، قوميت‌ها، عقايد ديگران، موارد مغاير با قوانين کشور و آموزه‌هاي دين مبين اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأييد مدير بخش مربوطه منتشر مي‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *