بیش از ۱۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی زیر پنج هکتار در استان لرستان وجود دارد.
یکی از مجتمعهای بزرگ که در استان لرستان راهاندازی شده است، باغ گیاهشناسی زاگرس می باشد که در سطح ۱۲ هکتار با تلاش مسئولان استانی و وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی شده است.
از این مجموعه می توان به عنوان نمونهای از پوشش و رویشگاه زاگرس نام برد، از بین پنج رویشگاه کشور، زاگرس بیشترین سطح را به خود اختصاص داده و در آن حدود ۲۰۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده است.
باتوجه به اینکه ۴۰ درصد از منابع آب کشور را رویشگاههای زاگرس تامین میکنند، برای همین پوشش گیاهی این منطقه ظرفیت مناسبی در راستای امنیت غذایی، تامین آب و تلطیف هوا محسوب میشود.
ولیکن مشکلی که طی چند سال اخیر اکوسیستم زاگرس را تهدید می کند، تغییر اقلیم و بیتوجهی بشر است که از عوامل مهم تخریب پوشش گیاهی این منطقه محسوب میشوند.
بنابراعلام سازمان جهادکشاورزی لرستان باغ گیاهشناسی زاگرس یک بانک ژن بسیار مرغوب است که در این استان احداث شده و به توسعه منطقه و فضای سبز کمک میکند.
با ایجاد این محیط می توان امید داشت که در این مکان امکان بازسازی و احیای گونه های مختلف گیاهی زاگرس دوباره فراهم گردد و مورد بازدید مردم و طبیعتدوستان قرار گیرد.
لرستان استانی است با پتانسیل بالا که ظرفیت خوبی در بخش توسعه باغات دارد، هم اکنون ۴۹ هزار هکتار باغ در این استان وجود دارد و ۱۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است.
در اقدامات جدید فعالیت های خوبی روی کاشت زعفران و موسیر نیز در این منطقه انجام شده است که با آب کم، درآمد اقتصادی خوبی را میتوان ایجاد کرد. در استان بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر پنج هکتار هستند که در این راستای کشت گیاهان دارویی میتواند موثر باشد.